Blogs

Balans is voor economen, niet voor mij :-)

In balans zijn… Balans is het nieuwe toverwoord. Het klinkt zo mooi, maar ik vraag me echt af wat ik moet met dit soort spiri-oneliners. Kennelijk moet ik op zoek naar mijn balans, want dat is goed voor je. Ofzo.

Tja. Ik weet het niet. Als ik Google op “balans” kom ik op iets met financiën en ik heb economie niets voor niets laten vallen in 3 Gymnasium. In balans; iets met in evenwicht zijn. En dan ook nog iets met een verlichte staat enzo. Dat zouden we dan eigenlijk moeten nastreven; continu in balans en in evenwicht zijn en daar kun je dan yogalessen voor nemen of theezakjes met verlichte kruiden of speciale stenen die je om je nek moet binden of drie keer linksom om je pols moet draaien voor de opening van je chakra. Google zegt het, dus het is vast waar.

Kijk. En daar raken we volgens mij een beetje van het padje. Met die stenen sowieso; bindt die maar niet om je nek. Daar heb ik vanuit mijn beroep hele andere ervaringen mee. Wil je niet. Maar ook: het continu in balans willen zijn. Een constante staat van vredig geluk. Ik vraag me echt af of zo’n evenwichtig persoon bestaat, de Dalai Lama daargelaten. En dan nog…  een middellijn, zonder hysterie, zonder premenstrueel syndroom die je doet wankelen, zonder enorm dieptepunten en jankbuien en schaterlachen op een hoogtepunt…. Eh… klinkt mij echt dodelijk saai in de oren. Met die persoon wil je toch geen biertje halen in de kroeg? Een festival bezoeken? Of praten op het strand tot de zon ondergaat én weer opkomt?

Ik ben eruit Google. Ik ben niet gemaakt voor een continue staat van balans, net als dat ik niet gemaakt ben voor economie. Geef mij maar gewoon een gat in mijn hand. Geef me pieken en geef me dalen. Geef me misère en liefdesverdriet en tranen van geluk. Geef me eb en vloed, regenbogen en unicorns en mensen die naar me teruglachen op straat als ik ze trakteer op een twinkellach. En dan beloof ik dat ik wel regelmatig zal zorgen voor een momentje van rust. Een moment van stilte in die woestenij die het leven heet. En geef die balans dan maar aan de nieuwe Minister van Financiën, die weet er vast wel raad mee.

2 Reacties op “Balans is voor economen, niet voor mij :-)

  1. Is “Geef me pieken en geef me dalen. Geef me misère en liefdesverdriet en tranen van geluk. Geef me eb en vloed, regenbogen en unicorns en mensen die naar me teruglachen op straat als ik ze trakteer op een twinkellach.” geen balans dan? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.