Blogs

Benzine tankende mannen

Beste vroegopstaande- langs de snelweg A4 tankende- vermoedelijk bouwvakkende-of anders vrachtwagen besturende-mannen van Nederland,

Er moet me iets van het hart.

Zo’n twee keer per week treffen wij elkaar rond de klok van half 7 in de ochtend bij de Shell benzinepomp langs de A4. Ik snap best dat het even wennen is voor jullie. Op dat helse tijdstip zie je nu eenmaal weinig van mijn soort; namelijk hooggehakte, soms kortgerokte wezens van het andere geslacht dan jullie zelf. Ik weet dat omdat ik zelf ook weinig van mijn eigen soort tegenkom als ik twee keer in de week om half zeven ’s morgens mijn tank sta bij te vullen. Wie ik ook weinig tegenkom zijn de mannen strak in het pak en met een gestreepte stropdas. Kennelijk tanken die ook niet rond dat tijdstip bij eerdergenoemde benzinepomp, maar goed; dat is een ander verhaal.

Jullie zie ik echter altijd. Soms vraag ik me af of jullie stiekem in het benzinestation wonen. Jullie lijken namelijk ook allemaal ontzettend veel op elkaar. Ik zie jullie altijd in groepjes. En we weten allemaal: groepsgedrag versterkt negatief gedrag. Want hoewel ik vergevingsgezind ben en best begrip op kan brengen voor jullie verwondering over een plotselinge confrontatie met het andere geslacht op dat helse, helse (had ik al gezegd: helse?) tijdstip van half 7 ’s morgens, ben ik met een aantal dingen van jullie helemaal klaar. Het“ hallo schatje/snoes/popje/scheet/hartje/suikertje/stroopwafel/lekker ding/chica/chicky/kuikentje/kippetje/lover/liefje/poezzzzzzzzzzzzzz” kan ik echt niet meer horen. Wat denken jullie nou mannen? Dat ik als een tijgerin achter jullie aanren naar het eerste de beste hotel dat kamers verhuurd per uur? Omdat ik geraakt ben door de enorme hoogdravendheid van jullie woorden? Eh nee…..
Waar ik ook helemaal niet warm van word, zijn de “psssst psssst, tsssssch” tijdens het langslopen. Als vrouw in een omgeving met veel auto’s, denk ik onbewust dat ik een band heb lekgeprikt met mijn hoge hakjes. Natuurlijk wéét ik heus wel dat dat niet kan, maar hé het is nog vroeg hè.

Ik veronderstel (en hier doe ik een aanname) dat jullie zelf eigenlijk ook geen idee hebben waarom jullie dit nutteloze, volstrekt ondoelmatige gedrag vertonen. En daarom ben ik best bereid jullie nog een tweede kans te geven. Ik bedoel maar: voorlopig zien we elkaar toch nog zo’n twee keer per week.

Maandag is het weer zover. Daarom post ik dit alvast op zaterdagavond. Dan hebben jullie bijna nog een heel weekend om hierover na te denken vroegopstaande- langs de snelweg A4 tankende- vermoedelijk bouwvakkende-of anders vrachtwagen besturende-mannen van Nederland. Ik zal alvast een hint geven: gewoon “ goedemorgen” en een vaderlijke glimlach. Werkt beter. Al wil ik nog steeds niet met jullie “brommers of vrachtwagens kieken”…. Laat dat duidelijk zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.