Blogs

Bzzz … Bzzz … this is your wake-up call!

De Linda is mijn favo blad. Dat wijvengeneuzel. Ik hou er gewoon van. Daarnaast vind ik Linda persoonlijk een heel leuk mens. Eerlijk over haar strijd met haar gewicht en de botox injecties. Ik was verliefd op die editie met Geraldine Kemper en Kim Feenstra. Ik ben dol op de Linda l’Homo. En daarnaast moet ik int het algemeen gewoon erg vaak lachen om dat wat in de Linda staat. Enige tijd geleden las ik dus in de Linda dat “zen ochtenden” helemaal je-van-het zijn. Begin je ochtend in stilte. Met meditatie. Met yoga. En focus je op je innerlijke zelf. Brengt je meer rust, focus en inner peace gedurende de rest van de dag. Ja wil ik ook. En ik lach even heel hard om die malle Linda….. Reality check. Here it comes:

Bzzz bzzz… de wekker gaat! Ik open mijn ogen. Is het vandaag working day of free wednesday? Woensdag! Vrij! Ik ben vandaag vrij! Het is zó warm en buiten de deken is het zó koud. Buiten is het donker, lampjes aan en in één beweging een kusje en een knuffel. “Goedemorgen grote schat. Word je ook wakker?” Gegrom, gemopper, geen zin om op te staan. In één beweging door naar de volgende kamer. “Goedemorgen kleine schat.” Een aai over de wang, het nachtlampje zachtjes aan. Wat gegrom en gemopper vanonder de dekens. Zelfde genen- en DNA pakket. “Hier zijn je kleren lieverd en hier een schone onderbroek.” Gemurmel vanuit de andere kamer: “Schat is mijn overhemd gestreken”? “Welke lieverd, de witte? Kijk maar in de kast.” Snelle douche, een tandenborstel. Hmmm… Wat trek ik aan vandaag? “Mama! Wil jij me helpen met mijn haren?” Een klodder gel hier, een sok half aan, andere sok, beetje haarlak. “Zit het zo goed?” En door… Wasje mee naar beneden en eerste was van vandaag in de machine. Vaatwasser leeg, koffie aan. Smeer, smeer, smeer. Broodjes, lunchboxjes, beschuitjes voor het ontbijt. “Komen jullie eten schatjes?” Slokje koffie, hapje brood. Daar gaat lieverd numero uno. “Doei, werk ze, fijne dag!” Zwaai, zwaai, kushandje voor onderweg. “Heb jij je brood al op en je melk? Ga jij dan nog maar even spelen Fabian” Sopje in de wc, sopje in de badkamer. Nog snel even een stofzuiger voor de ergste kattenharen. Een veeg mascara en wat oogpotlood terwijl ik ondertussen (met mond open, want dat hoort als je mascara opdoet) naar beneden roep: “doe je je schoenen aan Fabian, over 5 minuten gaan we.” Bed snel recht, kussens erop. Raampje open voor wat frisse ochtendlucht in de kleine mancave. Rennend van de trap, schoenen aan, sjaal om. “Schat, hier is je muts! Trek m goed over je oren. O kom eens hier; je hebt een melksnor.” Snel een snoetenpoetser over die toet. Een mandarijntje van de schaal, een pakje drinken uit de kast. Kunnen we gaan? Wacht… waar zijn mijn sleutels? Zoeken, zoeken, zoeken…. Waar zijn ze nou? Denk na… denk na… “Fabian help mama eens zoeken.” Zucht, steun, jaaaaaa daar zijn ze! Deur van het slot, deur op slot, we kunnen gaan. “O wacht mam, mijn rekentoets! En waar is mijn huiswerk?” Deur van het slot, snel naar binnen. Zoeken, zoeken, zoeken. Deur op slot en nu echt gaan…..

Het is kwart over 8. Ik ben welgeteld een uur en een kwartier wakker. De dag is net begonnen. Welcome to my free mornings…! Zen style mornings zijn leuk. Maar ik prefereer Chan style. Zen brengt de kinderen niet naar school en zorgt niet voor het ontbijt. Chan wel.

linda148_groot

3 Reacties op “Bzzz … Bzzz … this is your wake-up call!

  1. Haha, zo gaat het bij mijn zus ook altijd😂😂😂 Ik noem ze niet voor niets familie Flippesteijn in plaats van Leeuwesteijn😉
    Past jou trouwens ook veel beter dan zen-mornings😙

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.