Blogs

Een rijkelijke fantasie

Van wie hij het heeft, weet ik niet, maar Fabian is gezegend met een rijkelijke fantasie. Daarnaast is hij dol op rollenspellen én heeft hij een rijkgevulde verkleedkist. Per dag wordt er minimaal twee keer gewisseld van kleding en bijbehorende rol.

Deze week is Fabian beurtelings in de huid gekropen van Mike de Ridder, Brandweerman Sam, Jack de Piraat, Zesogig skelet, Chirurg, Batman en zijn laatste creatie uit Taran en de Toverketel: Gehoornde Koning (of zoals Fabian hem noemt Ongehoorzame Koning). Voor een mama die de 30 gepasseerd is, is het bijna niet bij te houden. Zit ik nog in de rol van Doktersassistent, wordt ineens van me verwacht dat ik een piratenschip bestuur. Of nog erger; ben ik bezig met soldaten in de pan te hakken (en daar komt heel veel denkbeeldig bloed bij kijken volgens Fabian) wordt ineens van me verwacht dat ik als doktersassistent bloed ga afnemen. Dat is gewoon vragen om ongelukken.

Dit alles gaat gepaard met veel oog voor detail en dus heb ik deze week de Batmancape al verbouwd tot een hoofddeksel voor de gehoornde koning en heb ik oneindig veel kleurplaten van skeletten uit zitten knippen om een leger van skeletten te vormen (deze moesten vervolgens door de kamer verspreid worden, waardoor ik nu -3 dagen later- nog steeds achter de bank, tv-kast en in de keukenkasten, skeletten vindt).

Vanmiddag is mijn gehoornde koning lekker bij Bompa en Mimi aan het spelen. Naar ik begreep loopt ie daar nu rond in een badjas met 2 rietjes op zijn hoofd, bij gebrek aan verkleedkleren. Een hele middag voor mezelf alleen: heerlijk. Sinds ik moeder ben geworden voelt zo’n middag voor jezelf alsof je 2 maanden op vakantie bent in een Caribisch Gebied. Wat zal ik eens gaan doen? Lezen, shoppen, bijkletsen met een vriendin; de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik kies voor een heerlijk middagje badderen en poedelen. En dus duik ik de badkamer in met geurkaarsjes, wierookstokjes, maskers, schijfjes komkommer, scrubzout, scrubgel, reinigingsgel, shampoo, cremespoeling, serum, oogcreme, voetenscrub, voetencreme, bodylotion en… o ja een handdoek. Relaxmuziekje erbij van dobberende dolfijnen en schreeuwende zeemeeuwen. Al badderend waan ik mezelf in de Zwaluwhoeve of welke willekeurige sauna dan ook. Ik vergeet mijn oude badkamer met zijn brakke tegeltjes en zeepresten waarvan ik de hoop al heb opgegeven ze ooit permanent te verwijderen. En met de warme douchestraal op mijn rug, mijn ene been vol scheerschuim, de andere vol scrub en twee komkommerschijfjes op mijn ogen (waarvan ik geen idee heb wat ze daar eigenlijk moeten doen), glimlach ik in mezelf. Nee ik heb géén idee van wie Fabian die tot in detail uitgevoerde fantasie meegekregen heeft; ik heb het namelijk zelf nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.