NagerechtenRecepten

Eton mess: toetje voor een Zon(dige)dag

eton mess 3

Dit toetje is echt mijn favoriet als ik wil zondigen. Ik bedoel maar: zondigen mag, maar dan wel in stijl! Met mijn favoriete drie ingrediënten lukt dat zeker: aardbeien, verse vanilleslagroom en meringue!

 

 

 

Toetje voor de Zon(dige)dag
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
3 15 min
Passieve Tijd
3 uur
Porties Prep Tijd
3 15 min
Passieve Tijd
3 uur
Toetje voor de Zon(dige)dag
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
3 15 min
Passieve Tijd
3 uur
Porties Prep Tijd
3 15 min
Passieve Tijd
3 uur
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Maak eerst de meringues. Verwarm de oven op 130 graden. Scheidt de eiwitten van het eigeel. Doe de eiwitten in een grote mengkom met een mespunt zout en klop totdat er een soort " pieken" ontstaan. Voeg dan langzaam het kristalsuiker toe (terwijl je blijft kloppen!!) en klop ongeveer 5 a 6 minuten totdat de suiker helemaal is opgelost en de eiwitten volledig stijf zijn. Plaats drie hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede plaat en bak de meringues 80 minuten in de oven. Probeer de oven tussentijds niet open te maken vanwege instortgevaar! Laat ze volledig in de oven afkoelen (duurt ongeveer 2 uur)
  2. Klop vlak voor serveren de slagroom lobbig met de vanillesuiker. Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes. Hou een paar mooie aardbeien achter voor de garnering. Meng de aardbeien met de slagroom. Zondigen in stijl! Schep in elk glas een lepel van het aardbeienslagroom mengsel. Verkruimel de helft van de meringue over het mengsel. Schep vervolgens weer een lepel van het aardbeienslagroom mengsel over de meringue kruimels. Verkruimel de rest van de meringue hier weer overheen en sluit af met een paar losse aardbeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.