Blogs

Hamstereeeen!

Woensdagochtend 8:30 uur. Na alle Luizenmoederachtige perikelen rondom het schoolplein en in de klas (the shit is real) toog ik met goede moed naar de Appie Heijn voor een zakje krentenbollen en een pakje boterhammenworst. Nog voor ik de winkel binnen was gegaan had ik al drie borden getrotseerd waar niet alleen werd aangekondigd dat De Moestuintjes er weer waren, maar ook dat het weer hamstereeeeeeeeen was (met de nadruk op de laatste uuuuuuuun he?). Ik heb een haat-liefde verhouding met mijn eigen hamster Fritzie en daardoor denk ik ook met het hamsteren bij Albert Heijn.

Ik begon dus heel gedecideerd met een winkelmandje en liep richting de krentenbollen. Geen gehamster voor mij. Maar ik maakte de cruciale fout… ik hield mijn ogen niet gericht op het target. Heel even flitsten ze maar in de richting van de groenten en fruit: 2×4 appels, 2e gratis. En daar ging ik.
Ik laadde appels in als een malle en toog richting de chocola. Paaseitjes in alle kleurtjes vlogen rechtstreeks mijn gelukshormonen aan. En niet zomaar paaseitjes! Nee! Deze paaseitjes kwamen in wasabi-limoen smaak, framboos- chili en bloedsinaasappel-grapefruit. Dit waren hipsterpaaseitjes! Dat heb je nodig in je leven. Inmiddels had ik het mandje al verruild voor een karretje. Wéér alle schappen langs. Wéér alles 2e gratis in your face. Ok dan. Op naar de kassa. Langs de afdeling “verzorging”. Hee, weer een oranje bord met een blije hamster: alle A-merk persoonlijke verzorging, 1+1 gratis. Spullen waarvan ik niet wist dat ik het nodig had, belanden op wonderbaarlijke wijze in mijn karretje. Handzeep met honing, conditioner met lavendel, crème waarvan je 20 jaar jonger lijkt (morgen zie ik er dus uit als 16). Hoppa… allemaal in de kar. En duwen maar richting de kassa.

Wilt u daar ook 8 moestuintjes bij mevrouw? Ik knipper even met mijn ogen. Acht. Fcking. Moestuintjes? Hoeveel euro’s had ik wel niet bij elkaar gehamsterd? Mijn ogen flitsten naar de kassa maar mijn hoofd had de rekensom al gemaakt: 8×15 euro….. 120 euro! Ik keek nog even naar mijn karretje zonder krentenbollen maar vol met A-merk verzorgingsartikelen, mijn 8 appels voor “maar” 3,99 en paaseitjes in veel te hippe smaken die ik eigenlijk niet lust. Moestuintjes? Ik heb al genoeg aan de verzorging van mijn eigen moestuintje, mompelde ik. Wat me natuurlijk op een giftige blik van een van de Luizenmoeders achter mij kwam te staan. Schunnig! “Sorry mevrouw, wat zei u?” vroeg de kassière. “Weet je wat. Doe maar,” antwoordde ik. “Kom maar op met die moestuintjes. Misschien heb ik mazzel en groeit er een geldboom uit.”

5 Reacties op “Hamstereeeen!

  1. Heerlijk dit! Dat moestuintje😂
    Precies waarom ik met een briefje shop én me er ook aan houd😇
    P.s. verwacht morgen wel een foto van je 20 jaar jongere zelf😍

  2. Die paaseitjes. Ik trapte er ook in. En dat terwijl diezelfde eitjes 3 meter verderop ook staan. Zonder gekleurd folie en voor de helft van de prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.