Blogs

Harry

Harry logeert bij ons…..
Als werkende moeder mis je veel. In het ergste geval de eerste stapjes, het eerste woordje, het eerste plasje op de wc. In dit geval heb ik ook wat gemist.

Gisteravond kwam ik niets vermoedend thuis na een avondje diepzinnig kletsen met jeugdvriend Thijs. Kleine nog een kus voor het slapengaan en ineens was ie daar: Harry.
Ik zal niet liegen; ik was verbaasd over deze o
nverwachte loge. Als werkende moeder met schuldgevoel, (dus lid van de ouderraad) ken ik bijna alle vriendjes van mijn peuterzoon. Teun de cute one, Jens de spetteraar en Jip zonder Janneke, maar Harige Harry was me echt even ontgaan. Nu is ie er en is er ook geen ontkomen meer aan. Harry wordt overal mee naartoe gesleept: Harry kijkt toe in de zandbak, Harry mag achterop de quad, mee voetballen, zijn tanden worden s avonds netjes gepoetst en in zijn koffertje vind ik zelfs een pyjamaatje. Tot zover oke, maar Harry moet ook mee in Fabians bed. Uiteraard heb ik erop aangedrongen dat Har zelf een bedje krijgt. Ik wilde zelfs zover gaan om hem een eigen kussentje en dekentje te geven. Maar nee, alleen Fabian zijn bed is goed genoeg voor Harry. Onafscheidelijk die 2.

Ikzelf ben echter wat minder enthousiast over deze nieuwe vriendschap. Soms meen ik vanuit mijn ooghoeken toch echt te zien dat er een gemene grijns op zijn snoet verschijnt. En kijken zijn bruine glinsterende ogen niet heel achterbaks? En ik krijg al kriebels bij het idee langs hoeveel plakkerige peuterhandjes en groene peutersnotneusjes Harry is aangeraakt.

Maar we moeten nog wel even Har en ik. Een week om precies te zijn. Hij mag donderdag weer terug…. Harry, de KDV beer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.