Blogs

#Insidemybones; over elkaar voor de gek houden in de virtuele wereld van social media

Een paar weken geleden startte @dotanmusic via Instagram een actie of misschien zelfs wel een hype waarin we allemaal massaal worden opgeroepen om Social Media echter te maken. More real. Real life, real stories. Delen dus wat echt is, zonder filter, zonder poespas en zonder opsmuk.

Vooropgesteld; Ik vind het een topactie. Ondanks dat ik zelf een echte social media fan ben en het selfies maken inmiddels tot een kunst heb verheven (goede hoek, hoofd schuin, beetje licht van opzij, KLIK, filtertje, klaar!!), moet ik eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd wel een beetje klaar was. Klaar met de gefilterde versie van mezelf op social media zeg maar. Klaar met de oppervlakkige versie van mezelf.

En toen kwam dus die actie. Die iedereen opriep om wat meer echte dingen van zichzelf te delen. Top. Goede actie, goed moment. Het werd natuurlijk direct opgepakt door een groot aantal BN’ers of bekende Insta”ers (ja, ik weet dat dit geen woord is. Maar Instagrammers… zeg nou zelf. Dat bekt ook niet lekker). En daar begon mijn verbazing. Jim (ja, die jongen uit Idols, die zo fijn is opgedroogd), zat ineens via Insta op de bank zonder gel in zijn haar… nog steeds adembenemend mooi te wezen, maar dan met de hashtag  #insidemybones . Mijn favo fitgirl en bikinimodel postte een adembenemende foto van zichzelf in bikini. Met glitters. Met adembenemend lijf. Én met die hashtag #insidemybones. De tekst erbij vertelde me dat ze ook echt heel real was, want ze had toch zeker wel één hele puist en ook geen make-up op. En ja.. ook de modellenwereld deed mee met deze more real op Insta-hype: met twee vingers in de lucht en “rebels doch zo echt en gewoon gebleven” stak een van onze Nederlandse topmodellen haar tong uit op een foto met de hashtag…. #insidemybones.

Ja. Ik werd er een beetje nukkig van zeg ik eerlijk. En nukkig staat me niet dus daar moet ik snel vanaf. Want weet je.. ik zag ook de laatste post van Insta vriend X, die ik notabene ken via Instagram. Toen ik Instagram nog gebruikte als sociaal medium, in plaats van etalage voor mijn beste selfies. Ok, ik beken. Maar goed, Insta vriend X; als real life rolmodel viel hij op eigen kracht meer dan 50 kilo af en werd een echte fitboy. De laatste tijd plaatst hij real life foto’s van zichzelf terwijl hij worstelt met een depressie. Hij verloor volgers en zelfs vrienden zo vertelde zijn laatste post mij. Hoe dan? Als iets #insidemybones is… is dit het wel! Dat willen we toch? Echte verhalen? Meer echte contacten? Meer real life op social media? Meer ongefilterde en echte verhalen? Of… willen we dat stiekem helemaal niet en houden we elkaar in onze virtuele social media wereld lekker voor de gek? Ligt de grens bij “geen gel in je haar” en een “minuscuul puistje boven een prachtige bikinibody”?

Ik weet het niet. Ik weet alleen dat ik trots ben op Vriend X. Ik blijf hem volgen. Want ik ben klaar met die Insta-etalage van mezelf en anderen en wil weer terug naar het sociale gedeelte. Waarin ik mensen kan vinden die me inspireren en die ik anders niet had gevonden. En dan hoop ik dat ik af en toe ook eens iemand terug kan inspireren. Met een blog. Een gedichtje. Een quote. Of gewoon een leuk berichtje. Willen we echt meer realiteit? Meer #insidemybones?  Ik wil dat zeker wel, maar ik denk eerder dat ik more real ook in real life moet gaan zoeken.

 

 

1 Reactie op “#Insidemybones; over elkaar voor de gek houden in de virtuele wereld van social media

  1. Super geschreven weer! En ook ik ben trots op vriend X. En trots op jou waar je voor staat en wat je doet!! Voor mij geen instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.