Blogs

Jeugdliefdes

Legio mensen hebben zoete, sappige anekdotes over hun jeugdliefdes, hun eerste vrijpartijen of andere romantische herinneringen. Ik daarentegen, kwam al op 16 jarige leeftijd mijn Lief tegen.

Ook romantisch, op geheel eigen wijze. Echte sappige verhalen heb ik dus niet echt, maar vandaag herinnerde ik mij ineens hoe ik 12 jaar geleden in altijd zonnig Noordwijk door 2 rijkuitziende en in het geheel niet onaantrekkelijke surfjongens van een afstandje werd beschouwd en “ beknipoogd” (voor zover dat een echt Nederlands woord is). Bij terugkomst van de boulevard vond mijn vader onder het voorraam van zijn auto een briefje: “ Dag schone dame. Ik ben erg van je onder de indruk. Wil je me bellen zodat we een keertje kunnen afspreken. Paul Montagne”
Natuurlijk heb ik nooit gebeld. Maar het briefje heb ik altijd bewaard. En vandaag schoot deze jongeman mij zo ineens voor het geestesoog en besloot ik hem te googlen.

Een waarschuwing: doe dat nooooit! Vandaag kwam ik erachter dat de jongeman van het briefje inmiddels is opgeklommen tot de 84e plaats van de Quote top 100 Selfmade Miljonairs…… Sterker nog, hij schijnt in mei te gast te zijn geweest bij DWDD om zijn succesverhaal te delen met heel Nederland. Ik kan het niet helpen: mijn gedachten dwalen onwillekeurig af naar jetsetfeestjes, verre reizen, zwemmen in het geld, luxe penthouses over de hele wereld en heel veel shopplezier. Ik heb het gewoonweg niet in de hand en droom verder over de groene leren laarzen waar ik al een maand voor aan het sparen ben, echte Louboutins en een rode winterjas.

Ik kan nu schijnheilig gaan zitten vertellen over hoe “rijk” mijn eigen leven wel niet is. Dat geld (natúúrlijk) niet uitmaakt en dat het leven loopt zoals het lopen moet. Het zou nog waar zijn ook overigens. Bedenk alleen al eens hoe anders Fabian eruit zou hebben gezien met wél de neus van zijn moeder, maar zonder de krullen en blauwe kijkers van mijn Lief. Het zou toch niet hetzelfde zijn.

Maar eerlijk als ik ben, biecht ik hier op dat die gedachten niet de overhand hebben. Nee hoor, ik beeld me in dat die steenrijke multimiljonair vast een hele kleine Pielemuis heeft. Met ondefinieerbare pukkeltjes waar pus uitkomt. Dat ie vast geen langdurige relaties heeft, of toch op zijn minst ‘buiten de pot piest”. Of dat ie een hele slechte adem heeft (maar dan écht heel slecht, met groene rookwolkjes). Dat ie rare hobby’s heeft, Startrek fan is en ’s avonds in bed een Mickeymouse pyama draagt met bijpassende Goofy oren.

Ik voel me meteen stukken gelukkiger. Ik gniffel in mezelf: niets menselijks is mij vreemd. Gelukkig maar. Vanavond maar weer 10 weesgegroetjes en vergeving vragen voor deze ontzettende “ik-denk-in-hokjes-en-ben-afgunstig-en-jaloerse-gedachten” .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.