Blogs

Killerbody frustraties

Toen ik net dacht dat ik deze ronde gespaard zou blijven van de griep en dit al overal luid en duidelijk liep te oreren hoe de griep mij er niet onder kreeg (want: ik eet gezond, ik neem vitaminen, blablabla) werd deze kneus toch even een lesje geleerd. Ik kreeg de griep. En omdat ik me na een dag koortsstuipen danig ga vervelen, begon ik allerlei tv-programma’s te kijken en digitale fora af te struinen.

En daar stuitte ik op een van de prachtigste vrouwen die ik ooit heb gezien. Een getinte huid, een werkelijk prachtig lijf en een bos krullen waar zelfs mijn natuurlijke krul jaloers op is. Instant Girl Crush. Het duurde dus even voordat ik doorhad wat ze nou daadwerkelijk zéi. Ik moest er ook echt even voor terugzappen (Hulde aan digitale televisie). We eten teveel. Iedereen, maar dan ook echt iedereen kan een killer body krijgen. Eet gewoon 1200 calorieën per dag, sport er 1350 vanaf en knabbel op een rabarberstengel. Korte samenvatting van mijn kant. Ik kreeg spontaan een koortsstuip. Want hoezeer ik deze vrouw ook waardeer, hoe knap ik haar ook vindt (het betreft Fajah Lourens voor degene die dat nog niet doorhad) en hoeveel respect ik voor haar doorzettingsvermogen en ijzeren discipline heb….. Dit is gewoon niet waar. Het is niet waar en het maakt me zelfs een klein beetje boos.

Want wat geef je met deze boodschap mee aan jonge tienermeiden? Als je niet een killerbody krijgt terwijl je er toch alles aan doet… dan doe je gewoon niet goed genoeg je best? Of wat geef je mee aan mijn medemoeders? Hoppa even doorbijten op je rabarberstengel en meteen door die bekkeninstabiliteit want ook voor jou met je zwangerschapsstriae en een uitgelubberde buik is een killerbody nog steeds mogelijk? Lieve tienermeiden en medemoeders, geloof het niet. Als een killerbody voor iedereen mogelijk was, zagen we er allemaal uit als Doutzen Kroes of als Fajah Lourens en werden we allemáál dikbetaald door Victoria Secret. Dat is niet iets wat je zou moeten nastreven. Alleen al vanwege het feit dat de economie dat niet zou trekken.

Maar naast dat: het is geen reëel doel. Ieder lichaam is anders. We zijn anders gebouwd. Met korte benen, lange benen, met een appel- een peer- of een zandlopervorm, met korte vingers of lange tenen en met andere energiebehoeftes. We hebben niet allemaal de tijd om 5 uur per dag te sporten, tenminste niet als je daarnaast ook gewoon een baan hebt. En helaas; zwangerschapsstriemen worden wel minder, maar gaan niet meer weg. Wat is wel reëel: je lichaam goed verzorgen en het gezond houden en daar wordt het inderdaad alleen maar mooier van. In alle opzichten overigens.

Dus in plaats van de Killerbody boeken te kopen, kun je ook even onderstaande twee regels advies lezen van mij. Gewoon iemand die één van jullie is. Die houdt van eten. Die een sport vond waar ze een uur lang plezier heeft en tegelijkertijd staat te zweten. Die een kind kreeg en daarom het licht nét even wat zachter zet in de slaapkamer om de striemen te verdoezelen. Hier komt het: Doe normaal! Eet gezond, eet groente, eet fruit. Eet wat kip of vlees. Eet de ene keer wat pasta, eet de andere keer wat rijst, eet zo af en toe een aardappel. Kies een leuke sportieve bezigheid waar je zoveel lol in hebt dat je vergeet dat je al een uur staat te zweten. Klaar. That’s it. O ja, en een laatste voorschrift: kijk 1 keer per dag in de spiegel en zie hoe mooi je bent. En zie je dat (nog) niet? Bedenk dan maar hoe je bijdraagt aan het in stand houden van de economie door er niet uit te zien als Doutzen of Fajah. Be proud. Be you.

unknown-1

4 Reacties op “Killerbody frustraties

  1. Fantastisch stuk! Want zo is het, ieder mens is uniek en mooi op zijn/haar eigen manier! In mijn dromen heb ik ook maatje 36/38 met lange slanke benen en stevige billen en borsten, krullend en opverend lang haar😜Maar als ik wakker word denk ik we kunnen niet allemaal hetzelfde zijn….zou best saai zijn ook trouwens….
    Ik ben tevreden met mezelf al blijft er altijd ruimte voor verbetering maar niet ten koste van alles!
    Inderdaad DOE NORMAAL! 😘

  2. helemaal waar vrouw we zijn allemaal anders gebouwd en er zijn er ook die houden van lekker eten gezond maar helaas wel vaak te veel maar het is zo lekker. dan maar geen killer body er zijn genoeg mensen de van me houden zo als ik ben en dat is belangrijk en ik voel me goed wat wil een mens nog meer!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.