Blogs

Moederdag met een party-animal in tha house

Deze stoere chick houdt niet van de commercialisering (is dat een woord?) van allerlei op zichzelf staande en juist daardoor mooie dingen des levens. Liefde bijvoorbeeld, heeft geen commercieel randje nodig met Valentijn. En al die koperen, tinnen, papieren en bronzen huwelijken, daar heb ik ook weinig mee. Maar sinds mijn grootste kleine vriendje, a.k.a zoonlief, zelfstandig bezig is met Moederdag… is deze vercommercialiseerde dag toch wel een van mijn favoriete dagen in het jaar.

Kijk, mijn zoon lijkt in sommige opzichten nu eenmaal heel erg op zijn moeder: hij houdt van feestjes. En hij laat geen enkele (maar dan ook echt geen enkele) kans onbenut om van iets “simpels” een feestje te maken. Zo hebben we de “Eerste-picknick-van het jaar-aftrap”; een kleine festiviteit bij voorkeur in het park met vrienden. We hebben de “rabarbertaart-eet-je niet-alleen” proeverij. De “eerste dag van de vakantie-gourmet-dag” De “bed-in-de-kamer-film-avond-party”. En sinds zo’n drie jaar vieren we natuurlijk ook “Kinderdag”. Meneer begint zelf ook minimaal vier maanden van te voren al met het plannen van zijn verjaardag. Zeg maar wanneer iedereen nog apathisch bij ligt te komen van Kerstmis en Oud en Nieuw, hanteert zoonlief het credo: kerstboom eruit, partyplanning erin. En nog voordat de kerstboom richting de vuilnishoop gaat, staan de kaders voor zijn verjaardag al op papier. En dat doet hij tot in de puntjes moet ik zeggen: wat wordt het thema? Wie komt er op het grote mensen feestje? Wanneer is het partijtje? Wat is de smaak van de taart en… belangrijker: hoe ziet ie eruit? Wie blijven er mee-eten en wat eten we dan? En niet onbelangrijk: wat trek ik aan?

Je snapt dat deze partyplanner pur sang het niet zal nalaten om ook van Moederdag een groot feest te maken. Van de week vroeg hij me terloops; “hoe zou jouw ideale Moederdag eruit zien mam? Denk je dan; theater? Denk je; bioscoop? Denk je; sushi? Of denk je; lekker op de bank met een filmmarathon?” Ik grinnikte, maar herinnerde hem er even fijntjes aan dat Moederdag dit jaar een beetje ongelukkig viel, dat er allerlei zaken gepland stonden en dat hij een groot deel van de dag bij oma zou doorbrengen. Wat niet erg was, voegde ik er meteen aan toe, want ik heb Moederdag niet perse nodig en ik vind het elke dag leuk om moeder te zijn. Ik lachte stralend om mijn woorden meer kracht bij te zetten. Hij knipperde slechts één keer met zijn ogen en zei: “Wie zegt dat we Moederdag dit jaar op dezelfde dag als alle moeders vieren? No worries, ik verplaatste de hele dag en regel de rest wel met papa.”

Wow. Alleen maar wow. Ik kan niet wachten tot het volgende week is. Als het kennelijk míjn Moederdag is! En ik bedenk me dat hij nog maar acht is. Of is het ál acht?

1 Reactie op “Moederdag met een party-animal in tha house

  1. Super stukje wederom. Zo lief!! En oma werd verwend hoor met een mooie snelle tekening van een pandabeer! Liefde en alleen maar liefde!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.