Blogs

My break up with Tony

Lieve Tony,

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat wij ons avontuur begonnen samen. Jij en ik. En God, wat voelde ik me speciaal. Niet eerder had ik iemand zoals jij ontmoet. O ja, ik had de slappe aftreksels van jou al eerder ontdekt. Natuurlijk zou ik bijna zeggen. Welk meisje gaat daarin niet voor de bijl. Maar zoals jij? Nee, dat was voor mij volledig nieuw.

I didn’t know I was starving till I met you. Die zin dekt volledig de lading over onze eerste ontmoeting. Je was ook zo onconventioneel vergeleken bij alle anderen die ik voor jou had. Voor hapklare, duidelijk omlijnde kaders hoefde ik bij jou niet te zijn. Het was juist je grilligheid in elke vorm die me zo aantrok. Je pakte me in met je exotische kleuren waarmee ik een regenboog had kunnen maken als ik zou willen (en je weet hoe dol ik ben op regenbogen, ik lééf voor regenbogen). En naarmate ik je langer leerde kennen, ontdekte ik niet alleen meer kleuren, maar ook zoveel meer smaken. Jij wist me te vangen met je bizarre combinatie van bitterzoet, als gember met citroen, en de andere keer gaf je me juist een sweetness overkill. Met jou was het zelden saai. En elke keer voelde ik me intens gelukkig alsof jijzelf persoonlijk de gelukshormonen in mij aanmaakte. Mijn persoonlijke dopamine.

Het was denk ik in de plaatselijke supermarkt dat de eerste scheurtjes zich begonnen te vertonen. Met mijn handen om je heen geslagen keek ik met een schuin oog naar links. En daar zag ik HEM voor het eerst. Zijn uiterlijk was niet echt heel erg indrukwekkend moet ik zeggen. Jij bent altijd knapper geweest aan de buitenkant. Maar die buitenkant, dat was maar schijn. Alsof ik dwars door hem heen kon kijken, zag ik ook zíjn grilligheid. Zijn uitgebreide smakenpalet. En ik kan niet anders zeggen dan dat het water me in de mond liep bij de gedachte aan hem alleen al. Ik wist hem te weerstaan. Toen. Maar jij en ik wisten beiden dat het niet voor lang zou zijn. Het begon met één keer. Een paar weken geleden. En toen mijn lippen zijn intense smaak proefden was ik verkocht. En nu moet ik tot mijn eerlijkheid en spijt bekennen dat ik eigenlijk niet anders meer wil. Ja, schaamteloos. Ik weet het.

Lieve Tony, mijn Tony, met je prachtige chocoladebruine tint. Bedankt voor onze prachtige tijden samen. Die keer in Londen, samen, onder het genot van een Starbucks Pumpkin Spice Latte zal ik niet snel vergeten. Treur niet. Ik weet zeker dat heel veel meisjes nu en in de toekomst nog voor je charmes zullen gaan vallen. Ze zullen je niet kunnen weerstaan. Ze zullen je verslinden. Maar ik hoor daar niet meer bij. Ik ruil je in. Voor Johnny. Johnny met zijn minder mooie kleuren maar met een smaak die beter bij mij past. Onthou; het ligt niet aan jou, het ligt aan mij. Want Johnny verenigt fudge en brownie in één. En dat maakt me heel erg happy.

Bye Tony. Het ga je goed.

 

img_3863

2 Reacties op “My break up with Tony

  1. Hahahaha weer een ander. Nog nooit van Johnny gehoord. Nou ja Johnny de Mol en daar zou ik ook me tanden in willen zetten 😂😂. Maar nee dat doen we niet. Veel plezier met Johnny. Het was weer een feestje om te lezen!! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.