Blogs

Net niet ziek

Iedereen om me heen heeft de griep. Goeie griep met spierpijn en hoofdpijn en alle ellende die je maar kan voorstellen. Een paar collega’s zijn na hun skivakantie teruggekomen met iets wat “Tsjechische Kennelkuchen” ofzoiets wordt genoemd, alle kinderen om me heen hebben “Nederlandse kinderdagverblijfgriep”, mijn katten hebben “kattengriep” en ik ben “net niet ziek”.

Laat ik voorop stellen: natuurlijk ben ik hartstikke blij dat het griepvirus dit jaar (nog) niet bij mij is toegeslagen. Ik benijd alle aan griep lijdende medemensen niet. Maar “net niet ziek” is ook niet alles. Je draait mee in de ellende van loopneuzen, hoesten en je hoofd voelt aan alsof je gisteren een “wattenimplantatie” hebt laten uitvoeren. Tegelijkertijd echter, ben je nog net aan gezond genoeg om gewoon te gaan werken en dat betekent dat ik ook nog net ok genoeg ben om gewoon mee te draaien in het huishouden. Met waterige oogjes en een loopneus snuf ik hard door het huis. Soms voeg ik er een harde hoest met rochel aan toe. Maar het mag nog niet baten.

Ik ben ook nog “net niet ziek” genoeg om mijn sportuurtje te skippen. Met ijzeren discipline heb ik me zojuist richting sportschool gehesen om mijn halfkoortsige lichaam tot het uiterste te drijven. Nou ja, laat ik niet overdrijven: ik mocht van mezelf de echte martelwerktuigen overslaan. Omdat ik tenslotte toch “net niet ziek” ben zeg maar.

Gelukkig zijn mijn man en peuter milder voor me dan ik voor mezelf. Mijn 3 jarige peuter vond dat we vanavond voor de tv mochten eten: dan hoef je niet de tafel te dekken mam en kijken we lekker tv onder het eten. Ik ben net niet fit genoeg om me er druk over te maken. En ook mijn man is mild: hij neemt mijn naar-bed-breng-beurt over en installeert me op de bank voor de tv met 2 dekens en een kopje thee. Dat is dan weer ontzettend fijn van “net niet ziek” zijn; je voelt je nog net ok genoeg om hier even lekker van te genieten….. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.