Blogs

Over Kechs en slangen (of is het slangs?) van de street.

1 januari 2018… ik open mijn ogen, eet een verlaten oliebol en schraap wat poedersuiker van een vies schoteltje van gisterenavond. Ik ruim de halfvolle champagneglazen op, zet een extra sterke espresso in mijn nieuwe Nespresso apparaat en open het nieuws. Ik verwacht daar opiniepeilingen over het afschaffen van vuurwerk, nog meer vuurwerkvrije zones gepaard gaande met ranzige foto’s van afgerukte ledematen of halfblinde ogen. Zo gaat het immers elk jaar.

Welnee. Zo niet vandaag. Groot in het nieuws is rapper Boef. Die een lekke band kreeg. Werd thuisgebracht door drie vrouwen en deze vrouwen daarna in een snapchat (die vorm van social media heb ik nooit begrepen) “ kechs” noemde. Serieus? Eerlijk, ik voel me zo oud. Ik heb echt nog never, never, never, nooit gehoord van het hele woord kechs. Kechs? Wa. Is. Da? Ik dacht eerst aan iets van een kei, een straatsteen, maar dat paste niet zo goed in de context van het verhaal: Boef thuisgebracht door drie straatstenen. Beetje raar. Ik vroeg het aan mijn lief. Die had het (en ik citeer, want ik begreep het niet) over: “een soort driehoekje wat je onder een deur kan schoppen om de deur vast te zetten.

Ik googlede het en die had het over iets om dekzeilen vast te zetten of een inhoudsmaat van 58,7 liter. Maar toen schreef ik het met een –g. Ik voelde me iets opgelucht, want kennelijk was ik niet de enige die niet precies snapte door wat voor 3 potentieel buitenaardse wezens rapper Boef was thuisgebracht. Gelukkig legde hij het zelf even uit. Kechs zijn hoeren, bitches, sletten. Oooo… zeg dat dan. Dat snap ik wel. Gelukkig voor mij legde hij ook nog het verschil uit tussen kechs en vrouwen, want vrouwen zijn dus die wezens die de hele dag thuiszitten en nietsdoen en studeren en lief zijn voor hun vader en moeder. En kechs zijn die wezens die er ogenschijnlijk hetzelfde uitzien maar dan met korte rokjes aan, om jongens hangen en alcohol drinken in een club. Die noem je geen vrouw, die noem je kech.

Aha. Wacht ff. Heb ik nu zojuist mijn ogen opengedaan en werd ik wakker op 1 januari 1950 in plaats van 2018? Man o man. Serieus joh? Deze snotneus die praat in een taal die ik niet begrijp, maar half Nederland niet begrijpt is vanaf 1 januari elke dag in het nieuws geweest. Eerst om de snapchat te posten. Toen om het uit te leggen. Toen om commentaar te geven en vandaag komt hij alsnog met een slap excuus video. Maar jongens. Even een reality check: Mannen die vrouwen een hoer noemen… nemen we toch sowieso niet serieus mensen? Waarom die ophef? Lil’ Kleine heeft het in zijn liedjes alleen maar over bitches die hij fuckt en die op schoot komen zitten. En bij SNoop Dog (maar ja.. die is uit mijn tijd, toen we nog bloembollen aten), vliegen de “ho’s” (da’s engels. Voor hoer. Ik zeg het maar ff), je ook om de oren. En bedenk nou even: een rapper. Die zichzelf “Boef” noemt? Niet “Gangster” met een hoofdletter G, of “Krimineel”, lekker rebels gespeld met een K. Maar boef? Zo noem ik elke kleine snotneus van twee die bij de slager om een worstje vraagt. Ik bedoel maar.

Was het nog maar 2017, toen een kech nog gespeld werd met een –g en een ondefinieerbaar driehoekje was wat je onder je deur moest schoppen om te voorkomen dat ie dichtslaat .

5 Reacties op “Over Kechs en slangen (of is het slangs?) van de street.

  1. Grappig geschreven maar helaas denkt een paald soort mens hier anders over en weet ook nog de negatieve aandacht te trekken. Droeftoeters als die boef zouden verboden moeten worden….net als autodrop

  2. Wederom genoten je verhaal. Dank!
    Misschien kun je ze bundelen ( weer een idee:-)). Ze zijn te leuk en geven over een aantal jaar een grappig overzicht van het “nieuws” in de tijd van ” toen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.