Blogs

Perfectionist met haarissues

Mensen die mij niet kennen, maar twee minuten meemaken zullen direct beamen dat ik een perfectionistische inslag heb. Mensen die mij langer dan deze twee minuten kennen, zullen toegeven dat ik een controlfreak ben. En mensen die mij nog langer kennen, zullen weten dat ik best een beetje (boel) ijdel ben.

Deze eigenschappen bij elkaar zorgen ervoor dat ik niet zo dol ben op kappers. Kappers drijven altijd hun zin door en willen altijd extreme dingen. Moet je niet doen bij een perfectionistische, ijdele controlfreak. Werkt niet. En dus kleur ik mijn haren al jaren zelf en ga ik alleen naar de kapper voor de puntjes. Tot vorige week…..

Na een verfexperiment van kastanjebruin kleurde mijn haar erg rood op. Leek als ik ben, dacht ik deze rode lokken te maskeren met een ander potje verf: bruin! Even in laten trekken, kopje thee erbij en uitspoelen maar! Ik haalde al bijna opgelucht adem totdat ik zag dat de lelijke rode kleur vervangen was door het zo mogelijk nog afgrijselijkere aubergine-zwart! In combinatie met mijn gebrek aan zon en winterdip leek ik regelrecht weggestapt uit het plot van The Addams Family.

Dit experiment kwam me duur te staan (letterlijk en figuurlijk). Met gebogen hoofd begaf ik me dan toch naar die gevreesde kapper. Gelukkig was het een aardige en na wat “getutttetuut” “mmmh…. Dit wordt een uitdaging” gingen we aan de slag. Twee ontkleuringsbaden, drie herstellende kerotine kuren, twee herstellende glanskuren, twintig spoelbeurten een kleurspoeling, highlights en zeven uur (!!!) later was ik weer iets wat ooit in een heel ver verleden mijn eigen kleur was. Bij benadering dan. Donkerblond. En niet donker-donkerblond, nee gewoon donkerblond. Zelfs de aardige-maar-toch-ietwat-eigenwijze,-want-het-blijft-toch-een-kapper, was onder de indruk van het resultaat. Na een lichte hartverzakking door de rekening wist ik er met een stralende glimlach nog een shampoo, conditioner en beschermende olie bij te praten. Met een glimlach liep ik de kapperssalon uit. Het cliché is waar; blondes have more fun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.