Blogs

Pippi moeders

Tegenwoordig wil iedereen alles goed doen. Ook ouderschap. Newsflash! Als onze kinderen midden 30 zijn zitten ze ook gewoon bij een psychiater of een psycholoog op de bank om te praten over hun jeugdtrauma’s. Net als wij doen. Want hoe goed je het ook probeert te doen; iedereen heeft recht op zijn eigen trauma’s. Dat hoort bij de cirkel van t leven. Kijk, dat zou Disney nu moeten opnemen in The Lion King 3. Of 4. Whatever.

Het fijne is, als je kind wat ouder wordt, als je wat zelfreflectie hebt én als je daarnaast gezegend bent met wat zelfspot, mommy-fails ook input geven voor de dagelijkse dosis humor. Kijk, ik ben een perfectionist. Maar als t op moederen aankomt, heb ik inmiddels echt al geleerd dat ik maar wat aanklungel. Met de beste bedoelingen overigens hè, begrijp me niet verkeerd.

Toen Fabian 9 maanden was had ik van die lieve kleine baby Timberland  schoentjes voor hem. Ik was er zo dol op, van die mollige babypootjes in die schattige bergschoentjes dat hij ze elke dag aanhad. Totdat de leidster van het kinderdagverblijf mij vriendelijk doch dringend verzocht om de schoentjes te vervangen voor minimaal 2 maten groter, aangezien Fabian zijn tenen een beetje krom zaten. Oepsie.

Je denkt dan, ik leer ervan. Nee. Sterker nog, vorige week kwam ik erachter tijdens een (koop)avondje shoppen dat mijn lieve schat van schoenmaat 33, naar 35 was gegaan. Hoe dan? Ik knipperde 3 keer met mijn ogen…. Vorige week was überhaupt geen beste week: ik kocht kaartjes voor een verkeerde voorstelling, waardoor we gedwongen waren, mijn zoon en ik om braafjes tussen de 3 en 4 jarigen en volwassenen met een beperking te luisteren naar liedjes van Dirk Scheele. Die iedereen kende. Behalve wij. Wij wilden naar Dikkie Dik. Maar dit was niet Dikkie Dik. En eerst hoopten we nog dat Dirk zijn oranje handpoes ineens tevoren zou toveren. Maar Dikkie kwam niet. Ja aan het einde. Toen Dirk meldde dat ze binnenkort weer in de theaters kwamen. Met Dikkie. Ik rende naar buiten, ving het eerste het beste WIFI signaal op en kocht meteen kaartjes voor díe voorstelling. De goede.

En terwijl ik dat deed, met mijn telefoon in de lucht op zoek naar WiFi, lachte Fabian naar me en zei: Mam, je bent de leukste klungelmoeder die een kind kan hebben. Dit is echt weer wat voor jou. Verkeerde voorstelling… proesttt! En hij huppelde weg, al zingend en ik dacht glimlachend bij mezelf : nee. Ik ben niet perfect. Ik vergeet juffendag. Ik eet chocola met mijn kind in bed. Ik bak taarten om 7 uur ’s morgens. Soms vergeet ik brood te kopen en krijgt zoonlief alleen een gebakken ei en een Sultana mee voor lunch. Ik vind rijtjes sommen net zo stom als mijn zoon. Als het regent trek ik ook mijn pyjama aan, bouwen we een tent op de bank en kijken we alleen maar films.

Nee ik ben geen perfecte moeder. Ik ben een volwassen Pippi. Ik klooi maar wat aan en ik kan genieten van anderen die het wel heel goed kunnen: de Tommies en de Annika’s. Ik zie ze dagelijks op het schoolplein, bij de BSO en ik kom ze tegen tijdens judo of aan de kant van de voetballijn. Dat hele moederen; Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. En anders denk ik maar zo:

Twee maal drie is vier, wiede wiede wie en twee is negen
richt de wereld in wiede wiede naar mijn eigen zin
Hai Pipi Langkous, chalahee chalahee chala hopsasa
Hai Pipi Langkous die doet haar eigen zin

 

4 Reacties op “Pippi moeders

 1. Haha😂! Niemand is perfect hė😉 Maar volgens mij kan Fabian zich geen betere moeder wensen. Misschien niet flawless, maar wel flawesome: an individual who embraces their flaws and knows they’re awesome regardless😍😘

 2. Lieve Pippi,

  Meneer Nilsson moest ook 3 keer knipperen met z’n ogen, toen hij las dat Scheele een oranje handpoes tevoorschijn kan toveren.

  Een.Oranje.Handpoes…

  Doe mij een plezier.. Nee beter nog; doe jezelf en je lieve Fabian een plezier, en blijf tot je 100ste een Pippi. Zo’n Pippi-oma die met haar wandelstok oude Tommies in de billen prikt met haar wandelstok en stiekem een potje glijmiddel in het winkelwagentje van de Annika’s legt. Gewoon, omdat ze het kan. X

 3. Perfect zijn is saaaaaaaaaai!…. Klungelmoeders zijn hipperde-pippi!
  Ik klungel lekker met je mee en dan niet alleen als moeder 😉
  Gewoon hard lachen om jezelf, zouden we vaker mogen doen!
  Xxx

 4. Van wat ik kan zien heeft Fabian het prima getroffen met zijn Pippi-mama! Dus blijf lekker doen zoals je doet want naar mijn idee ben je een hele gezellige lieve grappige moeder die het héél goed doet!
  Liefs Jolanda 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.