Blogs

Shit ups: k(r)amperen en koeienvlaai op de glamping

Een Soort-van-Vriendje zei ooit tegen mij: “Je kunt niet over grenzen heen gaan. Als je erover heen gaat, heb je simpelweg gewoon je grens verlegd.” Hij keek er zo trots en zelfgenoegzaam bij dat ik niet anders kon dan hem zoenen. Pas later begreep ik dat ie wel degelijk een punt had die jongen. Er zijn grenzen die je niet zou moeten willen overschrijden. Of in Soort-van-Vriendjes woorden; die je niet zou willen verleggen. Chantal en kamperen. Daartussenin zit een boundary waarbij de Chinese muur zou verbleken.

Ik liet me verleiden door t woord “glamping”. Glamping klinkt als glitter en glamour. Wat kan daar nu mis mee zijn? Dat is zó “me”! Ik ben geboren voor glitter en ik leef voor glamour. Glamping klinkt shiny, ’t klinkt als diamonds, ’t klinkt als een luxueuze versie van camping with Paris Hilton. Alsof alles afgezet is met strass en Swarovski steentjes. Zo klinkt t. Voor t gemak zag ik wel even de woorden “bij de boer” over het hoofd. Ieder weldenkend mens weet dat het boerenleven een hard bestaan is. Niks glamoureus aan om 5 uur opstaan, ‘t rondsjouwen in een overall (niet eens getailleerd) het melken van koeien, rijden in je traktor (open dakje, maar ‘t haalt het toch niet bij een mooie cabrio) of mesten (wat natuurlijk gewoon een mooi woord voor koeienpoep is, want koeienstront, koeienkak, koeienvlaai, megadrol, klinkt gewoon goor en niet glamping-achtig)

En zo bevind ik mezelf op een zonnige augustusdag exact daar: tussen die koeien en de koeienpoep. In 40 m2 tent welke heel praktisch doch stijlvol is ingericht, in acht nemende dat dit feitelijk niet meer is dan een afdekzeil dan. Een doek, een tipi, beschermmateriaal voor de regen; meer is ‘t abstract gezien niet.

De eerste schok, het ontbreken van warm stromend water, verloopt ongeveer zo;

Ik: Waaaat… Geen warm water? Maar. Maar. Maar. Hoe was ik mijn haar dan?  Manlief: Bij de douches 200 m verderop schat…  Ik: Waaaat…. Moet ik ergens anders douchen?!!!! Met, met, met… andere mensen?  Manlief: Ja schat, waar dacht je dan dat die douche verstopt zat in 40m2 afdekzeil? ….  Ik: Eh gewoon, in een ondergronds saunacomplex wat onze badkamer is?

Ik hoopte dat mijn lieverd in lachen zou uitbarsten, me in zijn armen zou nemen en zou zeggen: ja schatje! Natuurlijk! Ik ken je toch? Ik fix die dingen voor jou. Onder deze tent ligt een geheim gangenstelsel met gouden kranen, masseuses en een shoppingcenter. Helemaal voor jou alleen! Maar dat deed ie niet. De etter. Hij grijnsde alleen maar. Heel nasty.

Na het douche-debacle volgden nog meer onthutsende momenten: Er is géén extra stopcontact voor mijn steiltang, crocs komen letterlijk in alle soorten en maten (dus ook in gifgroen en maat 46), een tent heeft geen koffiezetapparaat (en de boerderij geen Starbucks), het is ’s nachts binnen in de tent net zo koud als er buiten en er leven ook net zo veel beestjes binnen als buiten.

Uiteindelijk leg ik me er maar bij neer. Pluizige krullen, kaplaarsjes en joggi’s it is. Eigenlijk is t best comfortabel. No stress, no make-up. Eén met de natuur. Gewoon zijn. En genieten. Pannenkoeken uit ‘t vuistje. Brood uit ‘t knuistje. Ondertussen de mieren en muggen negerend en proberend om niet bij elke wesp, tor of kever te gaan gillen. Ik begin ‘t zowaar te waarderen. Het enige waar ik weiger concessies aan te doen is aan mijn sporty life. Het kan ook te dol natuurlijk.

Dus…. Daar sta ik dan met mijn XCO buis en pluizige krullen sit-ups te doen tussen de koeien, koeienpoep, koeienkak, koeienvlaai. Shit ups. De nieuwe rage voor je abs. Ik vind t hilarisch. De koeien zelf ergeren zich waarschijnlijk alle kleuren van de regenboog aan die chick die zo driftig staat te schudden met dat buisje. Zal wel zure melk worden morgen voor mijn medeglamping-gangers. Soort-van-Vriendje had een punt. Er zijn geen grenzen. Je moet alleen weten welke je wil verleggen. En welke je misschien maar gewoon moet laten voor wat ze zijn. En nu… Met gierende banden naar huis! 🙂

 

Glamping

 

5 Reacties op “Shit ups: k(r)amperen en koeienvlaai op de glamping

  1. Ik zal Geer en Goor vragen of je in hun programma mag meedoen haha
    Je bent gewoon de vrouwelijke versie van dat stel!! Ik houd er zoooooo van.
    Weet je “Glamping-en” lijkt gewoon heel erg op Facebook, Instagram, Twitter en weet ik wat nog meer haha je maakt van iets simpels iets heeeeeeel bijzonders 🙂

    Thanks Chantal voor ook deze x (mee) genieten!
    Liefs Mar

  2. ??? Shit ups: hi-la-risch!!! En ik denk dat die koeien genoten hebben van hun uitzicht hoor?! En nu weer heerlijk in je eigen bed, in je eigen huis en onder je eigen douche! Dat waardeer je na zo’n avontuur toch weer extra hè???! Thanx for sharing!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.