Blogs

Sportfanaten en schoolmeisjes

Trouwe facebookvriendjes, of mensen die mij langer kennen, weten dat sporten van nature geen talent van mij is. Ik heb best een aantal kwaliteiten, maar sporten is er geen een van.

Ik ben dat meisje dat je als laatste zou kiezen met gym. Gewoon omdat mijn oog-handcoordinatie niet optimaal is en als ik ren doe ik dat als een waggelende pinguin met een alcoholprobleem. Geen talent, heel jammer.

Geinspireerd echter door het belachelijk lage vetpercentage van Facebookvriendje Dennis Sturkenboom en de laatste aflevering van Obese, besloot ik deze week om mijn workouts te verdubbelen van 1 naar 2, aangevuld met een hardlooptraining vanaf volgende maand. Tel daarbij een gezond voedingsschema op en ik ben aardig op dreef. Het is tenslotte nog maar 4 maanden tot de zomer en ik zie overal alweer van die allerschattigste bikinitjes langskomen in maat 0. Tijd om uit mijn winterslaap te komen!

Hoe dan ook, ik toog blij naar de sportschool en waagde het zelfs om voor het eerst sinds anderhalf jaar een sportinstructeur aan te spreken. Nu moet je weten dat er 4 sportinstructeurs rondlopen op onze sportschool: een superstrak afgetraind grietje van 19. Een oude afgetrainde man die een kop kleiner, maar wel anderhalf keer zo breed is als ik ben. En een hele boos kijkende gorilla waarvan ik vermoed dat hij niet kan praten. Die durfde ik allemaal dus NIET aan te spreken. Maar nu was er zo’n grappig guitig afgetraind mannetje met knalrode joggingbroek en een vriendelijk gezicht waarvan ik dacht: jou kan ik hebben. Ik verzamelde al mijn moed bij elkaar en vertelde hem mijn ultieme doel. Zijn antwoord kwam even onverwachts als sneeuw in augustus. Ik citeer: “Joh, als jij gewoon 4 keer in de week na school bij ons komt sporten, ben je binnen no-time zo slank als al die andere meisjes uit je klas…..”

Stilte…. Hooooooo wacht even… even terugspoelen. Noemde jij mij nu net soort van “dik” en een schoolmeisje in 1 zin? Enne……. bedoel je dan middelbare schoolmeisjes materiaal (lees 16, 17, 18 jaar) of heb je het over de eeuwige student midden 20 variant? Die laatste vind ik acceptabel en zelfs zo vleiend dat ik je je mindere opmerking over mijn gewicht vergeef, maar die eerste…. Ik geloof dat ik een nieuw dieptepunt heb bereikt sinds ik 2 jaar geleden om mijn legitimatie werd gevraagd tijdens het kopen van een wijntje bij de AH ……..

Gelukkig voor deze spierbundel met 1 hersencel ben ik net ontwaakt uit een depressieve winterslaap en volop gemotiveerd om aan de slag te gaan. Nog eventjes en ik heb ook het lichaam van een 20 jarige 😉

2 Reacties op “Sportfanaten en schoolmeisjes

  1. Hahaha super leuk artikel, mij kozen ze ook altijd als laatste bij gym. Ik geef ze groot gelijk want ik ben net als jij geen geboren sport talentje helaas 😉
    Groetjes Sara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.