Blogs

Transgenderkat

Lieve Mo; onze transgenderkat,

Wij kozen jou niet. Jij koos ons. Temidden van zo’n 12 bolletjes pluizige wol, ging ik zitten om een katje uit te zoeken toen daar ineens een van die pluizenbolletjes aan kwam lopen en bovenop me kroop. De deal was gemaakt. Je kostte een duit want je was een Britse Korthaar. Hoe naïef dat ik dacht dat je kortere (en dus minder) haren zou hebben dan gewone katten!

Dat je ons koos, was slim, want welke andere kattenbaas zou een transgenderoperatie a 1800 euro’s financieren (ja, ook katten kunnen in een verkeerd lichaam geboren worden en daar last van hebben), zeven banken in 14 jaar aanschaffen (kattennagels. Scherp), 3 paar gordijnen en ontelbaar veel deurmatten (want wat kakt nu lekkerder dan een mat)?

Britse Kortharen worden vaak niet oud. Je was een piepkatje. Er was altijd wat. Blaasgruis hier, nierfalen, daar, een hartritmestoornis. Dieetvoer, medicatie, operaties. Een extra kattenbak hier. Een extra kattenbak daar. Later kochten we speciale kattennagelkapjes om te voorkomen dat we bank nummer acht moesten gaan aanschaffen. Nog weer later deden we maar gewoon een zwembadzeil over de bank. Afneembaar dus hoefden we niet boos te worden over jouw druppelende transgender geslachtsdeel.

Wonderbaarlijk overleefde je je broertje Puk en je leek nog blij dat ie weg was ook. Je genoot van de aandacht en het alleenrecht op de voerbak. Je groeide uit tot een monstrueuze kat en verdubbelde in notime je 3,5 kilo kattengewicht naar 7 kilo. Je piepte en mauwde en dat ging steeds harder. Je bleek doof. Je hoorde jezelf niet miauwen. Je kwam niet meer naar de deur om ons te begroeten, want je hoorde ons niet meer aankomen. Je bleek dement. Je had niet alleen overgewicht maar ook artrose. Je kon jezelf niet meer wassen. Je bevuilde niet alleen onze deurmatten, maar ook je mandje, je dekentjes, je kussentjes en uiteindelijk ook jezelf. Je werd alleen nog wakker om te verplaatsen van mand naar schoot en bleef zelfs voor een knuffel en een kusje niet meer wakker.

In mensenjaren was je geen 14 maar 85. Het is mooi zo. Ga maar lekker slapen zoals je zo graag doet. Dag lieve, gekke, dikke, monsterlijke transgenderkat. We gaan je kak op de mat niet missen, maar jou wel.

5 Reacties op “Transgenderkat

  1. Ach toch, wat erg, id zullen jullie hem missen, zeker nu er geen overblijft dan wordt het wel heel stil, sterkte moppies dikke knuffels

  2. Arme knuffelkat. Ik vond het altijd leuk om Mo te verzorgen als jullie op vakantie waren. Ik heb vele fijne knuffelmomentjes met die bol wol. Slaap zacht knuffelbeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.