Blogs

Van “hard to get” tot huishoudstress

Geplaatst

Vrouwen zijn rare wezens. De laatste keer dat ik checkte was ik zelf ook een vrouw en dus ben ik daarmee gevrijwaard om dit over mezelf en de rest van mijn soort te zeggen: Dames, wij zijn rare wezens.

 

Alleen al onze communicatie. Ergens in onze vroege jeugd wordt ons, door onze moeder, al geleerd dat we niet het achterste van onze tong moeten laten zien. Dat is niet netjes en vooral: niet vrouwelijk. In combinatie met het evolutieproces waarin de mannen van oudsher snelle beslissingen moesten nemen (voordat ze opgegeten zouden worden door een sabeltandtijger) zorgt dit ervoor dat wij als vrouwen over het algemeen tot twijfelkonten zijn geëvolueerd. En dat onze communicatie op zijn zachtst gezegd lastig is. Ja betekent Ja. En ja betekent ook ja, maar….. En ja betekent ook ja, misschien wel. Of misschien niet. Nee betekent nee, maar soms ook ja en soms ook misschien. En misschien betekent ja. Of nee. Of misschien wel. Of misschien ook niet. Of misschien niet nu, maar later wel. Of misschien wel nooit. Voeg er een leuke man bij en wij vrouwen spelen ineens “hard to get”. Het hele voorgaande communicatie riedeltje begint dan gewoon overnieuw maar dan tegenover een leuke man die je mee vraagt op een date. Heel ingewikkeld. We maken het extreem complex voor onszelf.

 

Rumag_vrouwen

 

Maar goed, deze column gaat niet over de vrouwelijke communicatie want daar zouden we boeken mee vol kunnen schrijven. Voor elke vrouw een eigen boek en bijpassende gebruikershandleiding. Deze column gaat over een andere vreemde vrouwelijke eigenschap: het huis schoonmaken voordat je op vakantie gaat. Wat is dat voor een rare eigenschap? Ik heb eens in mijn omgeving gepolst en bijna iedere vrouw die ik ken doet het. Ik ook! Dus naast alle pré-vakantieperikelen zoals; koffer inpakken (niet alleen die van jezelf, maar ook die van partner en kind), bikini’s shoppen (met de huidige mix and match trend nog een hele klus, gewoon een kant en klare bikini kopen is er niet meer bij), zonnebrand scoren (waterbestendig of niet, met sunblock of niet, voor kids, met olie, zonder olie, factor 8 t/m 50, aftersun) en online inchecken, visa aanvragen, tickets uitprinten etc etc…. doen we onszelf ook nog eens de ellende aan dat ons huis “schoon” moet zijn voor we op vakantie gaan.

 

En niet gewoon schoon. Nee spik en span schoon. Banken worden opzij geschoven, tafels verplaatst, wc wordt in de dikke bleek gezet, bedden worden alvast verschoond, ramen gezeemd (ook als het regent)… Met als doel? Dat het in de komende anderhalve week lekker kan gaan verstoffen terwijl ik in mijn nieuwe bikini met factor 8 t/m 50 en alvast wat aftersun (voor de zekerheid) opgesmeerd, lig te zonnen op een strand. En zodat vervolgens, als ik na die anderhalve week weer thuiskom, het hele circus opnieuw kan gaan beginnen. Geen idee waarom we onszelf dit aandoen! Vrouwen zeg nou zelf, dit is toch raar? Ik stop er nu mee, ja? Of nee. Of misschien. Of misschien eerst niet en dan wel. Of misschien maak ik het nu voor de vakantie wel schoon en dan daarna niet meer. Of andersom. Of misschien moet mijn man me gewoon maar even meevragen op een date straks tijdens de vakantie. Kan ik terug naar “hard to get” spelen en dan is alles weer goed.

 

Rumag_hard to get

 

5 Reacties op “Van “hard to get” tot huishoudstress

  1. Geweldig die waarheid!
    Het klopt, we zijn en blijven rare maar tegelijkertijd prachtige en mooie wezens die net als de mannen kleur geven aan het leven 😉

    Geniet van je vakantie Chantal xxxx

  2. Haha! Ik ben met die pré-vakantie schoonmaakwoede enige tijd geleden gestopt…zo zinloos! Je kunt geen eens van het resultaat genieten, stom toch?! Dus: vanaf nu ga je dat ook gewoon niet meer doen en nu vooral genieten van je welverdiende vakantie! Enjoy meis!

  3. P.s. Bij je eerstvolgende vakantie zal ik je heel erg aan dit blog herinneren! Weg met de pré-vakantie huishoudstress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.