Blogs

Geluksvogels en andere vogels.. die met pech

Er zijn zoveel momenten op een dag waarin je kan beseffen hoe ontzettend veel geluk je hebt: je rijdt een drukke parkeergarage in tijdens koopavond, maar vindt nog net dat ene plekje rechts in de hoek (die je snel inpikt voordat die dikke BMW dat doet, gnagnagna ☺ ) Je bent druk groenten aan het hakken met een groot mes (uit de Jamie Oliver collectie) en snijdt net niet in je vinger. Of erger; in een über klungelige actie hak je die komkommer, met dat grote mes, verlies je de macht over het mes en valt dat mes (groot. mes. heel. groot. mes.) met de punt naar beneden in je houten vloer maar…. Mist net je teen! Wow. Je hart zit in je keel, maar hee… Gewoon een kwestie van geluk. Had heel anders af kunnen lopen, of… als je altijd het glas half leeg ziet, zou je nu bij jezelf denken: Jemig wat een pech heb ik weer! Snij ik gewoon wéér bijna in mijn vinger. Valt dat mes wéér bijna in mijn teen. Heb ik weer. Ze moeten altijd mij hebben. Het is maar net hoe je het bekijkt natuurlijk. Brigitte Kaandorp schreef er een liedje over: “ Ik heb een heel zwaar leven”. Zoek het nu meteen op op youtube en laat deze blog voor wat het is. Hilarisch.

Vorige week (en veel mensen weten dit al. Het is geen breaking news ofzo) besefte ik me niet alleen simpelweg hoeveel geluk ik had. Nee het geluk sloeg me bijna om mijn oren. Zo van: hier! In your face! Dat werk. Wat gebeurde er op deze reguliere woensdag: Ik zat in de auto. In mijn prachtige (sommige mensen zullen zeggen afgrijselijke) groene racemonstertje. Mijn dierbare Seat Ibiza. Sport. Met nieuwe winterbanden. Ik moest noodgedwongen uitwijken voor een medeweggebruiker. Mijn auto raakte in een slip. Ik verloor de macht over het stuur en raakte met een gangetje van 120 km per uur de vangrail. Meerdere keren. Het was geen knuffelen met de vangrail, het was een gevecht. En mijn auto liep daarbij een gebroken neus op. Of beter: de hele neus lag eraf. De foto’s spreken voor zich. Pretty bad. Maar toen ik eenmaal stilstond. Het verkeer vanaf de verkeerde kant (ik stond andersom op de vluchtstrook) in de ogen keek, besefte ik me meteen hoeveel geluk ik die dag had. Zonder schrammetje, zonder krasje, zonder schaafwondje en zelfs zonder een gebroken nagel kwam ik die auto uit. Of de restanten van mijn auto. Dit was geen geluk meer. Dit was gewoon een klein wondertje wat mij die dag overkwam.

Nu heb ik altijd al gezegd dat ik voor het geluk geboren ben. Al zullen degenen die mij al wat langer kennen ook net zoveel argumenten aan kunnen dragen voor het tegendeel. Het gaat mij echt niet altijd voor de wind. Vroeger niet en nu ook niet. Al lijkt dat misschien aan de buitenkant wel zo. Maar het is maar net hoe je het bekijkt: zit je te puffen en te zuchten vanwege de drukte in de parkeergarage? Of zie jij dat ene plekje? Kortom, voel je jezelf een dikke vette geluksvogel of ben je een klein pechvogeltje? Probeer het eens een dagje: gedraag je als een geluksvogel en je wordt er een. Omgeving is één ding, mindset is everything.

En ik? Ik ben gewoon een rare vogel. Een lawaaipapegaai. Met heel veel geluk. En een leger beschermengeltjes. Dat dan weer wel. ☺

 

IMG_2851
images

4 Reacties op “Geluksvogels en andere vogels.. die met pech

  1. Heftig hoor! Maar inderdaad; je hebt het geluk aan je zijde gehad. Soms os het lastig positief te (blijven) denken, maar je wordt er zóveel gelukkiger van! 👍✌

  2. Hoorde en zag de foto s vandaag!!! Id wat een prachtig beschermengeltje heb je bij je… En wat mooi dat je er het positieve weer van inziet, thats the wat to live …..xxx

  3. weet je ook wat helpt voor een plekje?? Als je een straat/garage in rijdt heel hard roepen: ik wil een plekje/ik zal een plekje (meerdere malen) wij hebben daar toch wel vaak geluk mee, en het auto ongeluk – een hele speciale engel op je schouder namelijk je opa!!! Maar ben blij dat je er zó goed van af gekomen bent. PS Like your blogs….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.